Al 12 jaar uw one-stop-shop voor ontwerp, productie en levering van alle print reclame- en interieurproducten.

hipprint plexi

Alles over het veelzijdige plexiglas: van freesletters tot wandpanelen

Plexiglas, ook bekend als acrylaat, perspex, vikuglas of altuglas, is een luxe kunststofplaat die voor verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Dit artikel biedt een overzicht van de vele mogelijkheden van plexiglas.

hipprint plexi

Varianten: block-out, opaal en Helder
Block-out plexiglas wordt gekozen wanneer de print niet mag doorschijnen op bijvoorbeeld een gekleurde muur. De achterzijde van de plexi wordt dan voorzien van een lichtwerende folie.
Opaal plexiglas heeft een melkwitte uitstraling waardoor de print in combinatie met licht tot leven komt. Een goede optie voor lichtbakken dus.
Helder plexiglas is het meest populair als (foto)paneel en in contourgesneden vorm aan de wand.

Toffe effecten met witprint
Helder plexiglas kan voorzien worden van witprint voor verschillende effecten. Witprint is een techniek waarbij zowel full color als witte inkt wordt gebruikt óf alleen witte inkt. Als de print niet mag doorschijnen, dan ga je beter voor de block-out.

hipprint plexi
hipprint plexi

Diepte en bescherming door print op achterzijde
Door de print op de achterzijde van plexiglas ontstaat er diepte en een luxe uitstraling.
Deze print beschermt daarbij het kwetsbare plexiglas tegen vuil, UV-licht en krassen.

Voor teksten is dit de regel: 5 mm of groter
Simpele lettertypes in het ontwerp kunnen het best een lettergrootte van minimaal 5 mm hebben.
Bij het gebruik witprint is een lettergrootte van minimaal 8 mm aan te raden, omdat de witte inkt dikker is dan full colour inkt.

Oneindig veel creatieve uitingen.
Plexiglas kan gebruikt worden voor veel verschillende toepassingen, van fotopanelen en wandpanelen tot freesletters aan de gevel van winkelpanden.
Er zijn veel creatieve mogelijkheden, zoals plexiglas bewegwijzering, achterwanden in de keuken en scheidingswanden.

Montagetips
Bij het monteren van plexiglas aan de wand kan gebruik worden gemaakt van afstandhouders, ophangplaatjes of lijm. De bevestigingspunten mogen maximaal om de 80 cm geplaatst worden.
Bij plexiglas block-out zijn ophangplaatjes niet geschikt.
Maak boorgaten iets ruimer zodat het materiaal de ruimte heeft om uit te zetten.
Bij het monteren van freesletters moeten de letters eerst afgeplakt worden met een witte polymeer folie om te voorkomen dat de lijm de inkt beschadigt.

Let op: plexiglas is een kwetsbaar materiaal en vereist zorgvuldigheid bij het gebruik. Mocht er nog meer informatie nodig zijn, dan zijn wij altijd bereid om te helpen!

Let op: plexiglas is een kwetsbaar materiaal en vereist zorgvuldigheid bij het gebruik. Mocht er nog meer informatie nodig zijn, dan zijn wij altijd bereid om te helpen!

Deel dit artikel

Samen maken we een onvergetelijk logo